Teaduslike uuringutega on tõestatud, et punase veini tervislikud mõjud ei tulene mitte alkoholist vaid flavonoididest, mida sisaldavad ka dealkoholiseeritud veinid. Alkoholivabas punases veinis on sama kõrge polüfenoolide tase nagu tavalises punases veinis. Polüfenoolid on antioksüdandid, mis alandavad vererõhku. Polüfenoolid mõjuvad hästi kõrgvererõhutõve puhul ja neil on vananemisvastased omadused. Alkoholivabad veinid võimaldavad nautida klaasikest veini kõigi nende positiivsete omadustega ja ilma alkoholi negatiivse mõjuta.
Alkoholisisaldusega veinid sisaldavad palju sulfiteid. Pidagem silmas, et päevane soovitatud tase inimesele on 50 mg ja vaadakem selle valgusel maksimaalset seadusega lubatud sulfitite taset alljärgnevates veinides:
Kuivad punased veinid | 160 mg/l | 32 mg klaasi kohta |
Naturaalsed magusad veinid | 200 mg/l | 40 mg klaasi kohta |
Kuivad valged ja roosad veinid | 210 mg/l | 42 mg klaasi kohta |
Vahuveinid | 210 mg/l | 42 mg klaasi kohta |
Poolkuivad veinid | 260 mg/l | 52 mg klaasi kohta |
Magusad veinid | 300 mg/l | 60 mg klaasi kohta |
Dessertveinid | 400 mg/l | 80 mg klaasi kohta |
Allikas: Les sulfites.com)
Isegi kui sulfitid on hea veini valmistamiseks hädavajalikud, on järjest olulisem kontrollida, mida me joome.
Näiteks VinoSobrio ja Pierre Zero on alkoholivabad veinid, milles tänu dealkoholiseerimise protsessile praktiliselt puuduvad sulfitid ja on ohutud tervisele.